Bujanovacka Banja

Bujanovčka Banja Srbija

Bujanovačka Banja

Bujanovacka Banja
Bujanovacka Banja

Bujanovačka Banja položaj i lokacija

Bujanovačka Banja je smeštena na jugu Srbije na 2,5 kilometara od Bujanovca. Od Beograda je udaljena 360 km, i do nje se stiže drumskim i železničkim saobraćajem Beograd-Skoplje. Ovaj deo Vranjske kotline smešten je u gornjem toku Južne Morave, na nadmorskoj visini od 400 metara.

Bujanovačka Banja indikacije

* reumatske bolesti (hronični reumatizam)
* behterevljeva bolest
* artroza zglobova
* spondiloza
* diskopatija
* stanja posle povreda
* hronična oboljenja probavnog trakta
* kožna oboljenja (ekcemi, psorijaza)
* ginekološka oboljenja
* neurološka oboljenja (centralne i periferne oduzetosti
* neuralgije i išialgije

Bujanovčka Banja lečenje

Izuzetni rezultati u lečenju postižu se kombinovanjem najsavremenijih medicinskih metoda sa lekovitošću prirodnih faktora – termomineralnih voda, lekovitog blata – peloida i prirodnog gasa. Termomineralna voda spada u kategoriju natrijum-hidro-karbonatnih, fluoridnih, sulfidnih i ugljeno-kiselih hipertermi. Temperatura vode na izvorištu iznosi 43°C. Bujanovačko blato je vulkanskog porekla i ubraja se medu najkvalitetnija na svetu. Tokom terapije ima tri efekta i to mehanički, toplotni i farmakološki. Bujanovačka Banja je jedina banja u našoj zemlji koja najsavremenijim metodama primenjuje prirodni gas ugljen-dioksid u lečenju oboljenja. Zavod “Vrelo” raspolaže savremenom aparaturom za dijagnostiku i lečenje (“Puva”-aparat, laser, elektromiograf i dr.), kao i laboratorijom. O pacijentima brine veliki broj stručnih kadrova različitih profila medicinske struke: fizijatri, kardiolozi, reumatolozi, dermatovenerolozi, defektolozi, lekari opšte prakse i fizioterapeuti. Rehabilitacija obolelih vrši se pod neposrednim nadzorom stručnjaka Medicinskog fakulteta u Beogradu.


Bujanovačka Banja prirodno lekoviti faktori

Kao nastavak lečenja u kućnim uslovima “Vrelo” je proizvelo i pomoćno lekovito sredstvo “Parafango”. To je smesa parafina i lekovitog blata, prilagodjena izuzetno jednostavnoj kućnoj upotrebi.

Dobro nam došli u Banju Bujanovac